dijous, 4 de març del 2010

El poder de les lletres ben escrites


"Ara s'assenyalava el pit amb la mà amb el ritme ràpid amb què picotja l'arbre un pica-soques"; mentre llegia aquest fragment de Dones, d'Isabel-Clara Simó, m'han entrat unes ganes abismals de senyalar-me, d'imitar el gest que s'explica, i instantàniament m'ha vingut al cap un company de lectures que un dia em va sorprendre a la biblioteca. Llegíem en absolut silenci quan, de repent, el vaig veure moure els braços àmpliament, dibuixant una espècie de gran cercle amb ells. "Què fas?", vaig preguntar. "El que diu el llibre. És que tu mai tractes de simular els gestos que s'expliquen als llibres? Ací diu que el protagonista ho abastava tot amb les mans; això feia". En aquell moment, el meu company em va deixar perplexa: doncs no, mai m'havia passat allò. Hui recorde amb un lleu somriure que tenia raó, i reflexione sobre el poder de les lletres ben escrites.




7 comentaris:

  1. Vaja! M'alegre de no ser l'únic a qui li passa! =)

    Molt bon bloc, un no pot resistir-se a tafanejar el que escriuen els amics dels amics...

    ResponElimina
  2. Correcte, Nòmada, has obert la veda. A mi també m'agrada llegir-te de tant en tant, però em feia cosa escriure't. Segueix així!

    Doncs a mi no em passa mai o, si més no, no ho recorde. El que em passa és que retinc tots aquestos gestos i fins i tot frases i expressions i després les realitze en el moment que considere adequat. Faig una mena d'homenatge dels personatges que he conegut.

    De fet, sóc una mena d'homenatge de totes les persones (o personatges, que al cap i a la fi són també persones) que he conegut en ma vida.

    Xènius

    ResponElimina
  3. Xe!!!! Em tindre que posar a llegir ara en 28 anys,.... em feu goleta:

    ResponElimina
  4. Clar que sí, llegir aporta moltes coses. Fes-ho.

    Gràcies, jo també he tafanejat els vostres més d'una vegada...Sí, això dels amics dels amics no falla! jeje

    Amb cada lectura aprenem moltes coses noves, i ens fem, en part, de tot allò que ens envolta (també dels llibres).

    ResponElimina
  5. Eh miquel, ha fet un blog de Modern Warfare 2, tu que jues, www.modernwarfare2ghost.blogspot.com, passat i si em pots dir alguns consells de blog: menosktu_@hotmail.com ;D

    ResponElimina